Mauerpark - Berlin

Mauer Almanca duvar demek. Eskiden Berlin duvarı bu parkın hemen yanından geçiyormuş, zaten parkın kenarında duvarın geçtiği yer kaldırımda iiaretli olarak görülüyor.





Pazar günleri çok kalabalık olan bu  parkta piknik yapanları, eğlenenleri, yaz aylarında güneşlenenleri her tür eğlencveyi görmek mümkün. Televizyonda rasgelseniz gözünüzü kırpmadan izleyeceğiniz harika gösteileri buradaki gösteri alanında canlı canlı izleyebilirsiniz, bazıları gerçekten inanılmaz başarılı. Gösteri bölümü ücretsiz, gönlünden kopan istediği kadar bozuk para şapkaya atıyor.
Parkın içinde çok büyük bir bit pazarı bölümü var, burada eski yeni hertür eşya bulmak mümkün. Yiyecek içecek olarak da herşey satılıyor.

Çeşitli müzikler yapan kişiler veya gruplar oluyor, bazıları çok iyi...

Pazar günü buraya gitmenizi kesinlikle öneririm. Berlinde kaldığım 3 ay boyunca çok kere gittim.

ULAŞIM:
Her yerde olduğu gibi buraya da ulaşmanın birçok yolu olabilir ancak en basit yollardan birisi U5 üzerinde bulunan BERNAUER STR durağı.


Ev yapımı bu robotuyla ilginç gösteriler yapıyor :)






Bu eski model ilginç traktörlü adam bazı pazarlar Mauer Park önündeki caddeye park ediyor ve rölantide çalışır vaziyette bırakıyor traktörünü. Traktör rölantide öyle sarsıntılı ve ilginç bir sesle çalışıyor ki herke etrafa toplanıyor izlemek için. Adam traktörün üzerinde bu sarsıntıdan dolayı bayağı sallanıyor, nasıl bir motor mekanizması var merak ettim. Bu şekilde uzun süre bekliyor orada, izleyicilerle sohbet falan ilginç dialoglar oluşuyor.