Berlin Zafer Sütunu (Siegessäule) ve Tiergarten

Berlinde Tiergarten isimli büyük parkın bir köşesinde bulunan bu uzun yapı Berlini panoromik görebilmek için en güzel yerlerden birisi. Giriş ücreti 3 Euro civarındaydı. Berlin'de en iyi fotoğraf çekilecek yerlerden birisi ayrıca, Alexander Platzı ve bütün şehri gören çok güzel fotoğraflar... Ayrıca bu sütünün aşağıdan uzaktan görütüsü de güzel. (wikipedia)

Çıkmak ve inmek için aynı daracık merdivenleri kullanıyor insanlar, bazı yerlerde yanyana geçiş oldukça zor oluyor, düşmemek için dikak etmeli zira merdivenler çok dik ve çıkış biraz yorucu.

Großer Tiergarten (kısaca Tiergarten):
Berlin Zafer Sütunu (Siegessäule) ve Tiergarten Parkını birlikte aynı yazıda anlatıyorum çünkü yan yana ve birlikte birkaç saat içerisinde bitebilecek bir gezi. Tiergarten oldukça büyük bir park, Türkiye'de şehir merkezinde böyle büyük parklara alışık değiliz ama bizim "park" dediğimiz boyutlara göre oldukça büyük. tiergarten Almanca "hayvanat bahçesi" anlamına geliyor ancak bu parkın içerisinde hayvanat bahçesi yok, bol ağaç, bol yeşil, ufak göller, harika manzaralar var. (Hayvanat bahçesi başka yerde var Berlin'de) Çok eskiden av alanı imiş.

Park çok büyük olduğu için içerisinde baştan başa yürümek neredeyse 1 saat alır ama buradaki görselliğe değer. Zafer sütununun tepesine çıkmak, fotoğraf çekip inmek hepsi yarım saat civarında sürer.

ULAŞIM: 
Parkın kuzey doğu köşesine yakın U9 - Hansaplatz durağı var.
Parkın Batı ucuzda Brandenburg durağı var (S1, S2...)  Eğer diğer yazıda anlattığım Brandenburg kapısı ve yakınlarındaki yapıları gezip Tiergarten parkına geçmek oradan Zafer Sütununa geçip geziyi bitirmek isterseniz bu durak daha mantıklı olabilir ancak hepsi art arda oldukça yorucu olacaktır.






TİERGARTEN VE BERLİN ZAFER SÜTUNU FOTOĞRAFLARIM:






Berlinde çektiğim 500 fotoğraf içinde en sevdiğim bu