Alexanderplatz ve Televizyon Kulesi - Berlin, Almanya

Berlin denilince akla ilk gelecek yer Alexanderplatz'dır çünkü şehrin en merkezi yeri burasıdır ve şehrin sembolü olan TV kulesi buradadır. Almanlar kısaca "Alex" de der bazen. Bulunduğu semtin adı Mitte (Almanca orta demek). Alexanderplatz'ın  tam ortasında meşhur televizyon kulesi mevcut. Televizyon kulesi Berlin'in çoğu yerinden görülebiliyor ve merkeze yakın yerlerde dolaşırken yol bulmaya da yardımcı oluyor.

Açıkçası Alexanderplatz en merkezi ve en meşhur yer olsa da en güzel yer değil Berlin'de. İlk bakışta yerler biraz kirli, bakımsız gelebilir. Ama bu alanda ve buraya yakın güzel, görmeye değer çok şey de var sıralamak gerekirse bazılarını:

- Televizyon kulesi (Berliner Fernsehturm) (Fernseh: TV - Turm: Kule) (Detaylı bilgi için: wikipedia)
- Berlin katedrali
- Park Inn Berlin hotel binası
- Weltzeituhr (Dünya saati)
- Saturn elektronik mağazası (Potsdamer platz ve Kurfürstendamm caddesinde de var)
- Müzeler adası buraya çok yakın
- Neptün çeşmesi heykeli

Bu meydana birçok metro (u-bahn, s-bahn) hattı ile ulaşmak mümkündür. Metro istasyonunun altı da çok geniştir ve birçok mağaza bulunur ancak esas malzeme üst tarafta tabii ki. Buradaki metro istsassyonunun altındaki ofiste ve markette metro kartı alabilirsiniz.

 Metrodan çıkınca hemen yakında 2 adet büyük alışveriş merkezi görürsünüz. Birisi Alexa diğeri Galeria. Bunların ikisi de Kadewe veya Mall Of Berlin kadar gösterişli güzel değil ama fena sayılmazlar. Bu Galleria zaten Almanya'da küçük, büyük her şehrin merkezinde var.
Bunların dışında Alexanderplatz'da bir çok kahve dükkanı, restoranlar, hediyelik eşya mağazaları, decathlon mağazası, dondurmacılar (Berlinde her yerde bol), Block House (meşhur Alman et restoran zinciri)

ALEXANDERPLATZ VE TELEVİZYON KULESİ FOTOĞRAFLARI:
Sisli bir havada Televizyon Kulesi - Alexanderplatz
Dünya saatleri






NEPTÜN ÇEŞMESİ HEYKELİ:
Alexander Platz meydanında TV kulesi ile belediye binası arasında bir park içerisinde bulunuyor.
 1891 yılında Roma Tanrısı Neptün’e ithafen yaptırılmış. Neptün’ün çevresinde bulunan kadın heykeller Prusya’nın dört büyük ırmağını temsil ediyor.

Neptün Çeşmesi Heykeli

Neptün Çeşmesi Heykeli



TV KULESİNİ GÖREN DİĞER FOTOĞRAFLAR:
Alexanderplatz'a 1-2 km uzaklıktaki caddelerden çekişmiş fotoğraflar bunlar