Berlin'de Mercedes-Benz ve BMW, AUDI showroomları



U2 Ernst-Reuter Platz durağında inince batı yönünde yaklaşık 10 dakika yürüyerek kolayca ulaşılabilen bu MERCEDES-BENZ bayisi çok büyük, 3 katlı bu binada Mercedesin her modelini ve her modelin çok farklı donanım seçeneklerinden onlarca görebilmek mümkün. Toplamda 100-200 otomobil bulunan çok büyük bir bayi. Benim gittiğim sırada Türkiye'ye henüz gelmemiş olan W213 kasa E Class Mercedesin 4-5 ayrı donanım ve tasarım konfigürasyonunu görme ve bolca inceleme fırsatı bulmuştum. Mercedes'e veya otomobillere ilgisi olanlara bu bayiyi öneririm.

Bunun dışında otomobil görmek isteyenler için Kurfürstendamm üzerinde bulunan BMW ve AUDI bayilerini öneririm ancak bunlar küçük butik bayiler, 3-4 model olur yine de yeni güzel modeller oluyor. Kadewe alışveriş merkezinin bulunduğu ana cadde (Kurfürstendamm) üzerinden doğuya doğru yürürken BMW bayisi sağda AUDI bayisi yolun sol tarafında karşınıza çıkacak. U1 hattı boyunca oluyor bu cadde. U1 Kurfürstendamm (Kurfürstenstrasse durağı değil, karıştırmayın) veya U1 Uhlandstr duraklarında inerek ulaşılabilir.




UNTER DER LINDEN CADDESİNDEKİ MERCEDES BAYİSİ
Unter Den Linden caddesi (Ihlamurlar altında caddesi) bulunan Mercedes bayisi küçük, 3-5 otomobil bulunur ancak burada çok çeşitli süs, anahtarlık, model araba, saat gibi Mercedes ürünleri bulunabiliyor. Ben buradan çok şık bir anahtarlık ve bir model araba satın aldım. Model araba fiyatları büyüklüğüne göre çok değişken ama ortalama 50-100 euro arasında. Anahtarlıklar 20-50 euro arası değişiyor. Mont, T-shirt, kalem, kupa ve aklınıza gelen her tür hediyelik, süs eşya mevcut. Çok şık bir showroom burası. Hatta içerisinde bir kahve bölümü var.
Alecander platz'a yürüyerek çok yakın bu cadde.Unter den linden caddesinden Alexander Platz yönüne doğru yürürken (zaten Alexander platzdaki televizyon kulesini göreceksiniz o yöne bakarken)  yolun sol tarafında kalıyor Mercedes bayisi.

Bahsettiğim iki Mercedes-Benz bayisi kırmızı alanlarda