Kurfürstendamm caddesi - Berlin

Kurfürstendamm caddesi 

Üstteki resimde kımızı renkte görülen KURFÜRSTENDAMM CADDESİ bence (ki, çoğu kişiye göre de) Berlin'in en güzel, en nezih, en iyi caddesi. Kısaca Ku'damm da deniliyor, yaklaşık 3.5 km uzunluğunda. Mavi renkle Kurfürstenstrasse caddesini işaretledim çünkü bu ikisi karıştırılabiliyor. Resimde görüldüğü gibi metro yani U-bahn durakları da her iki isimle de var.
Kurfürstenstrasse caddesini 1-2 kez yürüyerek geçtim ve dikkatimi çeken önemli birşey göremedim, ama Kurfürstendamm caddesi esas konumuz. Resimde görüldüğüi gibi U1 İle kolayca ulaşılabilir. Kurfürstendamm durağı aynı zamanda U9 durağı, onunla da gelebilirsiniz.

Wittenbergplatz durağı tam KADEWE alışveriş merkezinin karşısında olduğu için bu caddeyi gezmek için güzel bir başlangıç noktası olur. Kadewe alışveriş merkezi ( Kaufhaus des Westens) oldukça büyük (sanırım 7 katlı) ve inanılmaz çok ürün çeşidi bulunduran kaliteli nezih bir yer, o yüzden buraya caddeden ayrı başlı başına geniş bir vakit ayırmak mantıklı olur. (web sitesi)

Kadewe alışveriş merkezine yüyüyerek 5 dakika mesafede ikinci güzel bir alışveriş merkezi daha var tam cadde kenarında: KARSTADT (web sitesi)

Kadewe alışveriş merkezinden  başlayan doğu yönüne doğru Uhlandstrasse durağına ve hatta daha ileriye kadar ilerliyor. Caddenin hem sağı hem solu çok iyi mağazalarla dükkanlarla dolu. En pahalı giyim, saat, her tür mağazalardan kafelere, dondurmacılara, basit hediyelik eşya dükkanlarına kadar hemen hemen herşey var bu caddede. Daha önceki bir yazıda bahsettiğim BMW ve AUDI showroomları da var. Benim bildiğim en az 3 starbucks var bu caddede ve ikisinin manzarası çok iyi, bunlarda caddeyi izleyerek kahve içmek güzeldir. Birisi uhlandstrasse durağından daha da ileride. Çeşitli fastfood, yeme içme, restoran, herşey var bu cadde de. Çok şık güzel bir caddedir. Berlinde en çok gezdiğim, her sıkıldığımda defalarda gittiğim yerdir burası, Berlin'deki 1 numaralı caddem burasıdır yani.

Caddenin hemen kenarında (Kadewe'ye yakın tarafta) Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirch (Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis Klisesi) bulunmaktadır.



Kurfürstenstrasse'da düzenlenen bisiklet yarışına denk geldim.
Kadewe alışveriş merkezi (Kaufhaus des Westens) 
Kurfürstendamm Caddesi
Karstadt Alışveriş Merkezi
Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis Kilisesi

Kadewe alışveriş merkezi

Kadewe