Brandenburg Kapısı, Pariser Platz, Reichstag - Berlin

BRANDENBURG KAPISI - PARİSER PLATZ - REICHTAG
ve
KATLEDİNLEN AVRUPALI YAHUDİLER ANITI

Birbirine yakın olan ve turistlerin en çok ziyaret ettiği bu tarihi 4 yapının anlamını, tarihini burada anlatmak gereksiz, dileyenler bunu zaten wikipedia sayfalarından veya başka sitelerden okuyabilirler, aşağıda wikipedia linklerini ekledim. Burada sadece haritalı yer tarifini ve metro ile ulaşımı yazıp, fotoğraflarımı paylaşacağım.

Almancası: Brandenburger Tor. Berlin'de görülecek yerlerin en başta gelenlerinden birisidir. Berlinin ana sembollerindendir. Görkemli orta büyüklükte bir kapı geçidi. Gündüz de güzel ancak gece ışıklandırmalı halini de görmek iyi olur. (Ayrıntılı Wikipedia bilgisi)

Brandenbur kapısı Pariser Platz alanında bulunur. Aşağıdaki haritada yeri görülmektedir, Friedrichstraße caddesine yakındır.

 Reichstag, Adolf Hitler'in Almanya'nın başına geçişine kadar Almanya Parlamentosu'nun toplandığı yerin ismidir. Bugün Almanya Parlamentosu yine aynı isimli binada, Berlin'de bulunmaktadır. Soğuk savaş boyunca, Reichstag Batı Berlin'de, Brandenburger Kapısı Doğu Berlin'de bulunmuştur. (Ayrıntılı Wikipedia bilgisi)

Katledilen Avrupalı Yahudiler Anıtı 
(Almanca: Denkmal für die Ermordeten Juden Europas) veya Holokost Anıtı 
Berlin'de holokostta hayatını kahybeden Yahudiler anısına yapılmış değişik tasarımı ile dikkat çeken bir anıttır. (Ayrıntılı Wikipedia bilgisi)


ULAŞIM: 
Bu alanlara yakın bir çok metro durağı bulunmaktadır, herhangi birinde inerek rahatça ulaşılabilir. Brandenburg metro durağından S1, S2, S25 geçmektedir, en yakın durak budur.
Ayrıca U2 potsdamer Platz durağında da inilerek çok kısa sürede ulaşılabilir.

Bu yazıda tarif edilen 4 gezi noktası birbirine yakın olduğu için bu durakta inilerek hepsi birlikte gezilebilir.





Pariser Platz

Brandenburg Tor

Brandenburg Kapısı

Pariser Platz

Brandenburg Kapısı

Brandenburg Kapısı

Brandenburg Kapısı

Reichstag 

Reichstag 

Reichstag 




KATLEDİNLEN AVRUPALI YAHUDİLER ANITI: